Menu lokalu

MENU GUSTO. BISTRO & CATERING

Zupy

Krem z pomidorów pelatti (OK. 350 ML) – 14,-
z parmezanem, grzankami i pesto z bazylią

Rosół (OK. 350 ML) – 12,-
z lubczykiem i makaronem

Żurek kujawski (OK. 300 ML) – 14,-
z białą kiełbasą, puree ziemniaczanym, jajkiem i boczkiem wędzonym

ZUPA DNIA (OK. 350 ML) – 10,-

Dania główne

KOTLET SCHABOWY PANIEROWANY  NA CAŁY TALERZ (OK. 350 G) – 32,-
z puree ziemniaczanym, kapustą zasmażaną lub surówką dnia

WĄTRÓBKA (OK. 140 G) – 24,-
z cebulką i jabłkiem z puree ziemniaczanym, sałatką z kiszonych ogórków i mini sałatką szefa

KOTLET DE VOLAILLE (OK. 140 G) – 29,-
z masełkiem, frytkami steakhouse i surówką dnia

GRILLOWANY STEK Z POLĘDWICZKI WIEPRZOWEJ „ARGENTINA” (OK. 160G) – 38 ,-
pieczona pyra z masełkiem ziołowym, tzatziki, sałatka z ciecierzycy

CIELĘCINA PIECZONA ZAWINIĘTA W TORTILLI – 35 ,-
z chrupiącymi warzywami i sosami: mango, miętowym i pikantnym

GRILLOWANA PIERŚ Z KURCZAKA (OK. 150 G) – 29,-
podana z ziemniakami, świeżymi sałatami z warzywami, dressingiem miodowym i sosem jogurtowym

ŁOSOŚ Z PIECA (OK. 150 G) – 45,-
świeże sałaty, pieczone ziemniaki, sos koperkowo-jogurtowy

PLACKI Z GULASZEM WOŁOWYM (OK. 350 G) – 34,-
z papryką, cebulą, i kwaśną śmietaną

ZUPA DNIA – 10,-
DANIE DNIA – 19,-
ZESTAW LUNCHOWY – 25,-
od poniedziałku do piątku – menu tygodniowe dostępne na facebook.com/bistrogdanska

 

Sałatki (OK. 300 G)

Z WĄTRÓBKĄ KARMELIZOWANĄ OK. 300G – 24,-
świeże sałaty, wątróbka karmelizowana, marynowany burak, malina, gorgonzola, dressing balsamiczny

Z ŁOSOSIEM – 26 ,-
świeże sałaty, łosoś filet, warzywa, sos miodowo-musztardowy

Z CHRUPIĄCYMI KREWETKAMI  26,-
świeże sałaty, krewetki panierowane, warzywa, sos mango

Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM 24 ,-
świeże sałaty, grillowany kurczak, marynowany ogórek, pomidor, cebula, sos jogurtowy, grzanki

CEZAR 24 ,-
świeże sałaty, chrupiący kurczak, cezar dressing

GRECKA 18,-
świeże sałaty, pomidor, ogórek, oliwki, cebula, ser sałatkowy, dressing winegret

Klapacze Kujawskie czyli
Placki Ziemniaczane – 2 szt.

WIEJSKIE – 23 ,-
z kurczakiem, szpinakiem, mozzarellą i sosem czosnkowym

TRADYCYJNE – 19 ,-
z kwaśną śmietaną lub cukrem

FRANCUSKIE – 22 ,-
ze szpinakiem, camembertem i sosem czosnkowym

WEGETARIAŃSKIE – 22 ,-
z pieczarkami, mozzarellą i sosem pomidorowym

PODHALAŃSKIE 22 ,-
z bryndzą, masłem ziołowym i żurawiną

LEŚNE 23 ,-
polane sosem grzybowym i kwaśną śmietaną

WYKWINTNE – 20 ,-
ze smażoną wątróbką z jabłkiem i cebulką

Burgery

BURGER SZEFA KUCHNI Z SZARPANĄ WIEPRZOWINĄ – 26,-
(Bułka maślana, szarpana wieprzowina, sałata, pikle, pomidor, sos koktajlowy na jogurcie greckim, frytki steakhouse)

CHRUPIĄCY KURCZAK 25 ,-
(Bułka maślana, filet z piersi kurczaka w panko, pomidor, pikle, czerwona cebula, sałata, dip musztardowy na jogurcie greckim, frytki)

MATADOR CHEDDAR BBQ 28 ,-
(Bułka maślana, wołowina 100%, cheddar, pomidor, pikle, cebula, sałata, sos koktajlowy na jogurcie greckim, bbq, frytki)

BURGER WOŁOWY 26 ,-
(Bułka maślana, wołowina 100%, pomidor, pikle, cebula, sałata, sos koktajlowy na jogurcie greckim, frytki)

Makarony
+ kurczak 100G – 6zł, + łosoś 100G – 9zł, + krewetki 6szt. – 12zł

 ARRABBIATA – 18 ,-
Penne, pomidory, chilli, cebula, czosnek

POMODORO – 16 ,-
Penne, sos pomidorowy, bazylia

BROCCOLI – 18 ,-
Penne, sos śmietanowy, brokuły

SPINACHI 18 ,-
Penne, szpinak, cebula, czosnek, sos śmietanowy

GORGONZOLA – 22 ,-
Penne, gorgonzolla, śmietana, brokuły

AGLIO E OLIO – 18 ,-
Penne, czosnek, oliwa, chilli, cukinia, pomidorki cherry

+ grzanka – 2,5 zł, / grzanka z serem – 3,5 zł, / zapieczenie – 3 zł

Dla dzieci

POMIDOROWA Z MAKARONEM – 10,-
pyszna domowa zupka

KOTLECIK Z PIERSI KURCZAKA – 18,-
panierowany, z frytkami i surówką 100g

MAKARON Z SOSEM BOLOGNESE – 16 ,-

FRYTKI (OK. 300G) – 10,-
pyszne frytki

Desery

CHŁODNIK Z BIAŁEJ CZEKOLADY – 16,-
z sorbetem owocowym i słonymi orzeszkami

BROWNIE CZEKOLADOWE – 16 ,-
z orzechami, bitą śmietaną, sosem waniliowym i grysem malinowym